Elfeledett ének

Kompánia Színházi Társulat

Koncert-színház

Kompánia Színházi Társulat

„Léptedért lettem:

utad vagyok – célod nem.

Lassan fuss rajtam.”

                       (Fodor Ákos)

Az előadás gerincét négy téma adja: a virrasztás rítusa, az újjászületés labirintusa, az élő emlékezet:

„Olyan gesztusokat kutatunk, amiket rég elfelejtettünk, vagy még mindig használunk, de már nem tudjuk a jelentésüket, vagy éppen olyanokat, amelyeket mindennap ismételgetünk, mint egy mantrát nehogy elfeledjük, néha szavakba öntjük, néha énekbe, csak hogy megőrizzük őket.

Ezek a közös, kollektív tudat gesztusai: mint megtisztulás, fürdetés, feledés, virrasztás, siratás emlékezés, vagy mindennapi automatizált gesztusok, mint a cipőből ki-be lépés…

A krónikások az emlékezetalakzatok változatai. Emléklények. Úgy emlékeznek, hogy felejtenek. Azokat a dolgokat felejtik el, amiket a többiek mindvégig észben tartanak, és olyan ősi dolgokra emlékeznek, amikre más nem. Egyszerre reprezentálják az emlékezés és a felejtés működését.

Az előadásban elfeledett, néha kellemetlen és nyugtalan képeket idézünk fel, emlékeket szórunk a krónikások útjába, homályos szemük elé, ahogy a múlt rozsdalabirintusában mezítláb bolyonganak.” (alkotók)

Alkotók: Hantos Násfa, Heppes Miklós, Kemény Rozália, Lukács László, Lukács Mihály, Mayer Zita, Mózes Zoltán, Pelva Gábor, Porteleki Áron, Szalay Henrietta

Fényterv: Kocsis Gábor

Hang és videó: Lukács Sebestyén


Rendező: Goda Gábor

Bemutató dátuma: 2014.október 24.-25. 20h

helyszín : Artus Stúdió

Elfeledett ének videó