Visszaröpülés

koncert - színház

következő előadás: 2017. május 30-án és  31-én

helyszín: Artus Stúdió

 mesmer

 

    

     

 

      

  

Az előadás kivételes az Artus történetében, hiszen kizárólag zenészek adják elő. Ami megszületett azonban nem csak magas színvonalú zene, hanem akció, kép, mozdulat, jelenlét, olyan koncert-színház, ahol valódi “ensemble” együttműködés és szabad alkotói felfogás egyesült. Debreczeni Márton rendezésében, szellemi vezetésével nem csak egy újabb bemutató született, hanem egy újabb műfaj-független zenei Artus formáció, az Artus Szabadzenei Műhely. Öt nagyszerű független zenész dolgozott együtt, hogy az “Ikarosz mítoszt” önmagukban mélyen megforgatva, jelenidejűvé és személyessé téve, öntörvényű útjukat bejárva egy rendkívüli művet hozzanak létre.

 

Az alkotók a darabaról:

Megnéztük, kinek mik a legfontosabb pillanatok, képek a történetből, mi az, amire hitelesen tudunk reagálni. Szinte mindenkinél az apatörténetek jöttek elő, még címjavaslatként is - Ikarosz generáció például. 

A vízbe érkezés pillanatát próbáltuk meg »háromdimenziós modellként« körbeforgatni és megnézni a fiú, az apa, a paraszt, a halak vagy egy műhold szemszögéből.

A versből, a mítoszból, improvizációkból, beszélgetésekből szőttünk egy organikus belső partitúrát, egy »nyitott szárnyú emelkedő zuhanást«, és megpróbáltuk ismételhetővé tenni

 

Rólunk írták:

"Van egy mítosz, melyet nincs ember a földön, madár az égen és hal a tengerben, aki és ami ne ismerne. Egy mítosz apáról és fiúról, korlátokról és szabadságról, mértéktartásról és zabolázatlanságról, zuhanásról és repülésről: Daidaloszról és Ikaroszról. Az újonnan megalakult Artus Szabadzenei Műhely azt a nem kisebb célt tűzte ki maga elé, hogy feltárja és megértse ezen ellentétpárokból álló történet révén saját generációjának nehézségeit, küzdelmeit, vágyait és bukásainak okát. … a fiatal zenészekből és alkotókból álló formáció már az első tíz percben eloszlatja minden ellenérzésünket és kételkedésünket. Nagy megkönnyebbülésünkre végre nem csupán egy történet zenei aláfestését, a dalszövegek képi megjelenítését kapjuk, hanem olyan élményben lehet részünk, amelyben a műfaji határok feloldódásában megszűnik az alárendelő forma zene, mozdulat és kép között, melyben zene a színház, és színház a zene."

Antal Klaudia kritikája az előadásról ITT olvasható

SPOT ITT

  

Wright 1901 glider landing

Alkotó-előadók: Kiss Krisztián, LoBuglio Vincenzo, Makkai Dániel, Mózes Zoltán, Porteleki Áron

Alkotó munkatársak: Bodóczky Antal, Kocsis Gábor, Körmendy Pál

Rendezte: Debreczeni Márton

 

 

http://kulturpart.blog.hu/2016/05/06/egy_titokzatos_repules_tortenete


Jegyárak: Teljes árú           2400Ft 

                 Kedvezményes    1600 Ft 

 Jegyfoglalás::e-mailen :Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">