Játékok

 

Barkács-koncert három férfira és zongorákra

PZS 9520

„Zenét játszani” – fogalmaz a legtöbb nyelv. A Játékok a szó eredeti jelentéséhez vezet vissza. Az alkotók elemeire bontják a hangot, a hangszert, a testet, a nyelvet, a gondolatot. Leteszik a stílust, a hagyományt. Mint egy gyerek, úgy építik fel újra az elemeket – játszanak. A nyelvben, a hangszeren, a testen, a fejben.

Kezüket mindeközben Kurtág György fogja: a szabadság jegyében született zenei sorozata, Bach-átiratai jelölik ki a játékteret.

Debreczeni Márton színész-rendező, Kiss Péter zongoraművész és Vass Imre táncművész egy izgalmas művészi kutatás eredményét mutatják meg ebben az előadásban. Kísérletük, komoly játékuk célja, hogy visszataláljanak a zene és a tánc alapelemeihez, s azokat szabadon kezelve, játékosan tudjanak ezen elemekből ismét építkezni. Organikusan, szabadon, a meglepetéseket üdvözölve.

Előadók: Debreczeni Márton, Kiss Péter, Vass Imre
Tér: Körmendy Pál
Látvány: Bodóczky Antal
Hang: Nagy Ágoston
Konzultáns: Téri Gáspár
Fény: Kocsis Gábor
Rendező: Debreczeni Márton

Artus-Füge-Scarabeus produkció
Támogatók: NKA, Filharmónia Budapest, E8labor

<<<  Lap 2/10  >>>
 

 

A kritikákból:

"Átgondolt, elmélyült, szellemes Játékokat látunk. Nem nehéz ebbe belefeledkezni." 

/Varga Anikó/

 

"Mintha lassított felvételt látnánk, de nem csupán a nézőtér felől, hanem minden irányból, a zongora belsejéből is, így alkalmunk lenne megfigyelni a hangszer működését és a zongorista mozgását, gesztusait, hallanánk a szívverését, ahogy a húrok és kalapácsok keltette rezgéseket is, mindezt külön-külön." 

/Turbuly Lilla/

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 Kritika

Turbuly Lilla: A véletlen zenéje - Tánkritika.hu

Varga Anikó: Játék-szertartások - Revizor online

 


Jegyárak: Teljes árú           2400Ft 

                 Kedvezményes    1600 Ft 

 Jegyfoglalás::e-mailen :Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

                   telefonon: +36 206093989