Penelopé retrospektív

in memoriam Reyaneh Dzsabbari
Túlélés etűdök szolgálólányokra

2016. november 12. és 13.    20:00 h

 

a Kompánia Színházi Társulat vendégjátéka

helyszín: Artus Stúdió (XI. ker., Sztregova u. 7.)
előzetes jegyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

„A víz nem áll ellen. A víz folyik. Ha belemártod a kezedet, csak a símogatását érzed. A víz nem kemény fal, nem állít meg, ha szembe mész vele. De a víz mindig arra megy, amerre akar, és végül semmi sem állhatja útját. A vízcsepp kivállya a követ. Emlékezz rá gyermekem. Emlékezz rá, hogy fele részben vízből vagy. Ha nem tudsz áttörni egy akadályon, kerüld meg! Így tesz a víz.” Margaret Atwood: Penelopeia

penelope rozi 

Az előadás Pénelopé szemszögéből vizsgálja az Odüsszeia történetét. Annak a 12 szolgálólánynak a síron túli vádját eleveníti fel, akiket Odüsszeusz hazatérésekor egyszerűen felakasztatott, mint a ház árulóit. Pénelopét nem hagyja nyugodni a 12 akasztott lány halála. A retrospektív kiállítás ezeknek az rém - álomképeknek a tárlata képzőművészet - színház és koncert mezsgyéjén. Akasztófa humor, játék és csipke kíséretében a különböző női létezési formákat, a túlélés stratégiáit kutatja.

  Előadók: Kiss Eszter, Kemény Rozália,MayerZita, Szalay Henrietta, Hantos Násfa

Alkotótársak: Lukács Máté, Mészáros Ágnes, Sona Bellerová

Zene: Lukács László, Heppes Miklós/Makkai Dániel

Fény: Lukács Sebestyén

Rendező: Lukács László

 kompania

http://kutszelistilus.hu/publicisztika/kritika/146-kutszegi-csaba-arnyalatban-a-vilagmindenseg