Sőt

small 1200px l -0734

 Artus Stúdió -

Filter Performance koprodukció

  

 

 

   

  A Filter Performance kísérletező, kortárs művészeti társulás 2004-ben alakult meg Nyíregyházán. Előadásaik a performansz, térspecifikus megmozdulások, akciók, és a total art jegyében születtek. Munkáikkal eddig Kelet-Magyarország térségében, valamint a Sziget Fesztivál éves rendezvényein mutatkoztak be. Az Artus-sal az elmúlt években alakult ki szoros alkotói együttműködés, mely során műfaji határokat feszegető akciók és performanszok jöttek létre. A most elkészült SŐT című munkájuk teljes próbafolyamata és bemutatója az Artus gyár-terében kapott otthont.

 Az előadásban egy páros keresi a közös pontot. Azt a pontot, ahol megfelelhetnek egymásnak, ahol tabuk nélkül vizsgálhatják meg egymást. Az alkotók stációkat keresnek a szerelem egyedfejlődésére, segítségül hívva a mozgás, a színház, a performance és a film eszközeit, valamint egy rideg, életre alkalmatlannak tűnő tér belakhatóságának lehetőségeit.

 A szabályokról: 

Súrlódáskor bekövetkezik az érintett felületek kopása. A kopás elkerülésére az érintett lelki felületeket a közösen   húzott szabályok keretei mentén tartsuk tisztán.

Amikor az együtt külön, a közel távol, a van nincs, a szerelem dunsztját már csak állati mivoltunk megjelenése    zúzhatja szét. Erről azonban ne essék túl sok szó, mert nem gusztusos, és sokat kell utána takarítani. 

Önmagunk keresése közben szembe tükröződéskor előfordulhat, hogy amit látunk, hallunk, és a pillanat, amiben   vagyunk nem más, mint rongyosra taposott kapcsolatunk maradványfoszlánya, a bennünk élő másik kivetülése,    egy nem áhított önarckép.

Mi tisztán, és pormentesen szeretnénk majd távozni, ezért öltözzünk fel elegánsan, és viselkedjünk úgy mintha mi sem történt volna, vagy nem is fog. A széket toljuk be magunk után, mert rendetlen hatást kelt.

Így, szép pórázon, hófehérben, tartjuk egymást öröklétben. A piros szín viszont nem lenne jó, inkább viselj bordót, az jobban illik a hajadhoz.

 Nem, a szemedhez.

 Illetve mindegy.

 A szabályokat pontokba szedve listázzuk, a szabályok álomtevékenységre nem vonatkoznak.

 Roncsolódáskor elégedetlenségünkről küldjünk videó üzenetet. 

Alkotó előadók: Végh Péter, Ferencz Krisztina

 Zene: Ratkóczi Huba

Médiaművész munkatársak: Sárközi Péter, Vargha Márk Péter

Rendezés: Ferencz Krisztina

 INK7922


Jegyárak: Teljes árú           2400Ft 

                 Kedvezményes    1600 Ft 

 Jegyfoglalás::e-mailen :Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

                   telefonon: +36 206093989