Weight-Flow Contact Alaptréning

Az emberi kapcsolatok tréningje
– 3 napos –

Következő időpont:
2024. szeptember 20-22.
2024. november 15-17.
2025.január 17-19.

A tréninget vezeti:
Goda Gábor
Helyszín: Artus Stúdió
péntek: 16-20h
szombat: 10-16h
vasárnap: 10-16h

Információ

A folyamat egésze 3 napos, intenzív, zárt csoportmunka keretében zajlik.

A 3 nap során szerzett tapasztalatok egymásra épülnek, így külön-külön az egyes napok nem látogathatók.

Maximális csoportlétszám: 18 fő

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amit ide kattintva érsz el.

Elérhetőség: weightflowcontact@gmail.com
További programok: nyári elvonulás, éves Weight-flow Contact csoport

A tréningről

A WfC alaptréning nem igényel semmilyen előképzettséget. Bátran ajánljuk mindazoknak, akik jobbá akarják tenni kapcsolatukat önmagukkal, társaikkal, a világgal, valamint azoknak, akik nyitottak a változásra, és azoknak is, akik zártak, de nyitni szeretnének.

Ez a három napos alkalom valószínűleg felkavar, felráz, sőt lehet, hogy kiborít. Ugyanakkor megerősít, felébreszt, változásra inspirál és tudatossá tesz. Ösztönöz, és egyben kulcsot is ad ahhoz, hogy minőségi életet élj, hogy minőségi kapcsolataid legyenek. Ami vár rád: az három nap mozgás, fizikai gyakorlatok, érintésekben gazdag, valódi találkozások, figyelmes jelenlét önmagad és társad, társaid felé.

Megtapasztalhatod, hogyan működsz kapcsolataidban és azt hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy kapcsolataidat értékesnek, harmonikusnak éld meg.

A harmónia nem passzív, nem merev és nem is veszélytelen.

E mozgásra épülő csoportmunka valódi, fizikai megtapasztalás útján segít ráébreszteni mindarra, ami a dinamikus és ugyanakkor harmonikus emberi kapcsolatok megteremtéséhez szükséges. Megélhetjük, hogy viszonyaink olykor elkerülhetetlenül az egyensúly elvesztéséhez vezetnek, ami önmagában nem feltétlenül veszélyezteti a kapcsolatot, sőt lendületet adhat, hogy váratlan helyzetekben, ismeretlen utakon, kreatív módon keressük és találjuk meg közös súlypontunkat. Eme közös pont folyamatos mozgásában és az élet adta helyzetek állandó változásában fedezzük fel a kapcsolat tényleges belső biztonságát jelentő dinamikus egyensúlyt.

A Weight-flow Contact gyakorlása hozzásegít berögzült szerepeink feloldásához, valódi személyiségünk megéléséhez, és folyamatosan arra tanít, hogy legmélyebb lényegünk alapját a jelen pillanatban gyökereztessük.

Önismeret – Bizalom – Önállóság – Felelősség – Döntés

Tapasztalataink által korábbi énképünk térképe átrajzolódik és tisztul. A változás egy új életminőség irányába mozdít minket, így egyre inkább képessé válunk önazonos és kreatív módon megélni magunkat. Képessé válunk elvárások nélkül, önátadással, ítélkezés mentesen, minősítés nélkül, elfogadással, és értő empátiával viseltetni önmagunk és mások iránt. Felismerjük, hogy életünk saját döntéseink sorozatából bontakozik ki, és minden pillanatban felelősséggel és szabadon dönthetünk arról, hogy mit élünk.

A “weight” vagyis “súly” kifejezés elsősorban a testre, a jelen fizikai önmagunkra utal. A súly azt az erőt jelenti, mellyel a test a Föld felé vonzódik. Ez a gravitáció. Súlyunk azért van, mert testünk van és a Földön élünk. A “súly” tehát azt jelenti, hogy itt élünk a Földön a testünkben, és ez jelen emberi valóságunk egyik legmeghatározóbb pillére a “flow” vagyis az “áramlás” a mozgásra, az élet állandóan változó folyamatára és annak szabad és örömteli megélésére vonatkozó minőség.

“Flow” itt annyit jelent, hogy a természet törvényeinek megfelelően, az állandó változásokkal összhangban, tudatosan és mégis spontán módon irányt adjunk tetteinknek, hogy görcsök nélküli áramlásban, minden pillanatban jelen legyünk saját életünkben. A “flow” tehát az aktív Jelenlét minősége a Most-ba.

A “contact” az emberi kapcsolatokra utal. Mindannyian folyamatosan kapcsolódunk egymáshoz. Ez az emberi élet, az emberiség egyik megkerülhetetlen sarokpontja. Három szinten foglalkozunk kapcsolatokkal: kapcsolatom önmagammal, kapcsolatom valaki mással és kapcsolatom a világgal.kkal: kapcsolatom önmagammal, kapcsolatom valaki mással és kapcsolatom a világgal.

Bővebb információ
Jelentkezés

További programok

Nyári elvonulás

2024. június 19-23.

bővebben

Éves Weight-flow Contact csoport

Szeptembertől- júniusig, havonta egy szombat, azoknak, akik már voltak 3 napos Alaptréningen
2024. január 6.
2024. február 3.
2024. március 2.
2024. április 6.
2024. május 4.
2024. június 1.

bővebben