Somló Dávid: Kerengő

2017. május 12. 18:00, 19:30 és

2017. május 13. 10:30, 18:00, 19:30

Arccal a halnak program

Artus Stúdió

3

Egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres épület terein. A ‘Kerengő’ arra keresi a választ hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni. 

Az előadás egy olyan kollektív mozgás és hang koreográfia megteremtésére invitálja a résztvevő nézőket amely egyszerre képes teremteni elmélyült jelenlétet, párbeszédet folytatni egy gyárépület tereivel és kísérel meg reflektálni arra, hogy hogyan élünk és lépünk interakcióba egymással egy urbánus térben. Az ARTUS Studió gyárépületét a résztvevők által bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény.   

ka lvin lenadscape 1Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW’16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

Video az előadás színházi verziójáról: 

Az egyszerű instrukciók/korlátok megnyitják a lehetőséget a komplexitásba való elmerülésbe. Műhelymunka társas kapcsolódásokból. Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika. (…) A tér és idő fundamentális aspektusai Somló érzékeny kezelésével lettek megteremtve és újrateremtve. ” Alexandra Baybutt, Bellyflop Magazine

davidsomlo.com