Unknown Text: Insert (Tőled tanultam egyéniségem)

2016. szeptember 16-án és 17-én
20:00  órakor

Arccal a halnak program

Artus Stúdió

„Minden test mindaddig nyugalomban vagy az egyenes vonalú egyenletes mozgás állapotában marad, amíg a rá ható erők mozgásállapotának megváltoztatására nem kényszerítik.” (Newton I. törvénye)

Az „Insert” a személyiség külső tényezők hatására történő alakulásával foglalkozik. A koreográfia három emberi test egymásra ható mozgásával szimbolizálja az énkép dinamikus fejlődését, ahol a figyelem a jelenség absztrakt leképezésére és annak mechanizmusára irányul. A különböző hatások feldolgozása és beillesztése sokszor magunk számára is egy láthatatlan folyamat, melynek pontos következményei nem írhatók le képletekkel. Éppen ezért célunk a tánc- és a vizuális művészet eszközeivel olyan akció-reakció fejezetek megjelenítése, ahol akár több különböző hangulatú és látványú végkifejlet tárul a néző elé. Mindezt az események újrajátszódásával és a külső erők változtatásával próbáljuk elérni.

Az „Insert” tehát nem egy lineáris vázra komponált darab, akárcsak Max Frisch Játék az életrajzzal című drámája, melyben a főszereplő „mi lett volna ha… ? ” kérdéseire az életrajzának újrajátszásával kap válaszokat, illetve lehetőséget egy alternatív befejezésre.

Alkotók / Előadók:  Békési Zsanett, Oláh Balázs, Sessi Kriszta
Installáció, Zene:  Békési Ervin
Jelmez: Hornyák Dóra
PRODUKCIÓS PARTNER : KATLAN CSOPORT
Támogatók: Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány

Kritika:
Antal Klaudia: Ezen az úton tovább