FLYING BODIES FESZTIVÁL

2019. augusztus 12.
20.00
Artus Stúdió


Jegyvásárlás


Cuhorka Emese, Molnár Csaba:
Mestermunka

Mozgó képeslapok a folyamatos tenni-hatni akarás vágtájáról.
Saját felöltöztetett és meztelen testünk tudatos és tudattalan demonstrációk felülete. Egy egész életünk során készülő mestermunka, melyet saját kultúránk, és az ahhoz való viszonyunk, kérdéseink, válaszaink formálnak. Egy táncoló test a nézője számára egy szemlélhető tárggyá válik, amit egy személy emlékezete, kulturális tudata, érzései mozgatnak. Informál arról hogy ki vagyok, de manipulálható anyagává válik annak is, hogy ki lehetek.
A test minden részletével az érzékeltetés eszköze, újabb és újabb emlékekek okozója. A mozgáson keresztül szabadságot tudunk teremteni testünknek, önmagunk újradefiniálására. A tánc ezúttal nem szubjektív önkifejezés, hanem egy sajátos eszközkészlet elszemélytelenített alkalmazása, amin keresztül a test visszanyeri objektivitását, hogy a testkultúrát érintő kérdéseinken túl új jelentéseket alkosson.
Munkánkat a Bauhaus színház inspirálta.

Alkotók és előadók: CUHORKA Emese, MOLNÁR Csaba Zeneszerző: GRYLLUS Ábris
Fény: DÉZSI Kata
Kellék: VASS Csenge
Mentor: FÜLÖP László
Adminisztrátor: BÁSTHY Ágnes

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kultúrális Alap, Sín Kultúrális Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Collegium Hungaricum Berlin, Műhely Alapítvány, Off Alapítvány

Az előadást 16 év felettieknek ajánljuk.
Az előadás a Nemzeti Kuturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósult meg.


Julien Gros:
L’aisance des petites choses

Az előadás a tánc horizontális síkjain és cirkuszban használt kínai rúd vertikális dimenzióin keresztül, egy felfokozott fizikai, emocionális, mentális állapotba juttatja az előadót, melyben minden egyes pillanatban kockára teszi saját testi, mentális épségét, hogy a saját maga által támasztott kihívásokra megfeleljen. Egy emocionális hullámvasútra ülteti fel a nézőt, mely felszabadító erővel repíti ki a megszokottból és vezeti őt be egy új tudatállapotba. Katartikus élmény végig követni, ahogy az előadó próbára teszi önmagát újra és újra, egyre nagyobb téteket választva. 

Az alkotási folyamatról: Az alkotás egy része egy szabadtéri helyszínen zajlott, az Alpes de Haute Provence-ban található Salignacban. Ez egy külső inspirációt jelentett, amely ezt a szólót hajtja, az ég, a felhők, a fák, a levegő, a szabadság érzete. A külső helyszínen történő alkotó folyamat segítette a produkciót abban, hogy alkalmazkodjon a különböző befogadó helyekhez, az adott technikai feltételekhez, nem konvencionális előadó terekhez is adaptálható. Az alkotó folyamat közben, végig törekedtek rá, hogy ne egy frontális előadás szülessen, hanem egy minden irányból értelmezhető történet alakuljon ki. 

Előadó: Julien Gros
Koreográfus: Nacim Battou, Julien Gros
Alpin és fénytechnika: Mathieu Guiseppi
Zeneszerző: Ornella Fassino, Julien Gros
Kooprodukciós partner: La ligue de l’enseignement

Rezidencia: Loly Circus/Oraison, Espace de plein air/Salignac, Cie Pernette-Association NA- Friche artistique/Besançon, La ligue de l’enseignement 04- Centre culturel René Char/Digne- les-Bains, Service culturel DLVA-Théâtre Jean le Bleu/Manosque