FLYING BODIES FESZTIVÁL

2019. augusztus 14.
20.00
Artus Stúdió


Jegyvásárlás


Collective Dope / Nóra Horváth & Gábor Ivanov:
Beat

A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keresnek utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be ezen útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, techno-t, hip hop-ot, twerk-et illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével fogják össze.

Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra
Külön köszönet: Jenna Jalonen, Kántor Mátyás, Jean Gaudin, Vámos Janka, Téglás Krisztina, Veres Tamás, Kaló Judit

Támogatók:
SÍN Kulturális Központ, NKA, MU Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.


Willany Leó Improvizációs Táncszínház: Burning Sun

“ITT MINDENKI FELLÉP, AKI LÁTSZIK A SÖTÉTBEN”

Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza, a Willany Leó 2008. óta minden szerdán egy olyan alkotóműhelyt teremt a budapesti fiatalok számára, mely egyszerre színház és kreatív közösségi tér.
Az idén májusban Lábán Rudolf különdíjban részesült kezdeményezés, a tánc, a zene és az improvizáció eszköztárával dolgozza fel az alkotóira váró témák valamelyikét.
Az estek alkalmával mindig egy téma inspirálja az alkotókat, ezekből táplálkozik előadásuk, amit, mint mindig, az előadók pillanatnyi érzései és gondolatai formál és alakít.
Gyere el és a kreatív energiák felszabadító erejével kapcsoljuk le együtt egy pillanatra a hétköznapok zsúfolt valóságát a Flying Bodies Fesztiválon!

Tánc: Gaál Júlia, Horváth Máté, Kiss Rebeka, Lukács Levente, Lőrincz Emma, Rácz Réka, Takács László, Temesvári Zsófia

Fény: Gothár Márton
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán