Jobbágy Bernadett: Tökéletes Hely | Perfect Place – Arccal a halnak

2020. december 12.
20.00 ARTUS – ONLINE

Dettit nagy örömmel fogadtam az Arccal a halnak programban. Pörgős és mégis elmélyült, izgalmas személyiség, nyitott gondolkodásmód, szerteágazó érdeklődés és tudás, előadóművészet, képzőművészet, film és zene, mind jelen van. Szívből ajánlom még így is, hogy most nem élőben lesz látható. 

Goda Gábor

“Mi az a tökéletes hely? Hol van? Egy fizikailag létező hely ez, ahova el tudunk menni, és ott majd minden jó lesz és szép, vagy egy hely önmagunkon belül? A tökéletes, az egy végtelen hosszan kitartott pillanat? Állandósult állapot, vagy folyamatosan változó jelenség? És ha valami tökéletes, az vajon kényelmes is? De ha egyáltalán semmi nem tökéletes?

Nehéz függetleníteni magunkat attól a ténytől, hogy ez az előadás épp ebben az évben készül. És bár az eredeti kérdésfeltevés mögött is meghúzódott az, hogy vajon mi tesz helyzeteket tökéletessé, és hol vagyok ebben én, aki tapasztalok és vágyok, a Tökéletes Hely, és a Tökéletes Helyzet a jelenben ezzel a hol képlékeny, hol távoli, hol hirtelen manifesztálódó jellegével még erősebb állításokra hív.

Rombolni játszásiból, s építeni mégis.
Vicc az egész! Végtelen, szerelem.

Az előadás játszik a színházi tér és a filmtér lehetőségeivel, a 2D és 3D közti átjárással. Hogy ez valóság, vagy fikció? Álmodom, vagy teszem? És az online térbe bújva most akkor hol is vagyok, és hol találkozunk?”
#intuíció #önirónia #köd

(Jobbágy Bernadett)

KépgalériaJobbágy Bernadett koreográfus, előadó, mozgáscsoport vezető, valamint videóművész, az Onopordum Performance projekt társulat alapítója. Tájépítészmérnök diploma megszerzése után a Budapest Kortárstánc Főiskolán tanult, majd az L1 Egyesület rezidense lett. 2013 óta dolgozik az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesülettel táncosként és koreográfusként inkluzív művészeti, oktatási valamint közösségi programokban. Meghatározó mozgásos háttere a kortárs tánc és improvizáció, a Body-Mind Centering® testtudati iskola, valamint a tai chi. A Színház- és Filmművészeti Egyetem és az FSzK közös audio-narrátor képzési programjában tanult filmes, dramaturgiai és rendezési ismereteit koreográfusi munkájában is alkalmazza, csakúgy, mint a hanghoz és a vizualitáshoz kapcsolódó tapasztalatait.   

Jobbágy Detti

Kritika

Szoboszlai Annamária: MINDENHhOL TÖKÉLETES, DE A LEGJOBB OTTHON


Stáblista

Alkotó előadók:

Jobbágy Bernadett, Kiss Rebeka Petra, Tóth Szabolcs

Kamera:

Borbély Viktor

Koreográfia:

Jobbágy Bernadett, Kiss Rebeka Petra

Zene:

Tóth Szabolcs

Hegedű:

Bakai Marci

Díszlet:

Jobbágy Bernadett

Dramaturgiai konzulens:

Antal Attila

Hang coach:

Molnár Emese

Köszönet:

Dr. Bihari András, Kocsis Gábor, Kovács Kinga, Zendit Kibbutz

Rendezte:

Jobbágy Bernadett

Produkciós Partner: Katlan Csoport
Támogatók: NKA, IZP, EMMI, Artus Stúdió, Műhely Alapítvány, ArtMan Egyesület