Hermina Alkotócsoport: Térviszony

Kiállító művészek:
antalaci, Bali János, Bolcsó Bálint, Csábi Ádám, Gryllus Samu, Kedves Csanád, Kertész Krisztián, Lakatos Áron, Megyeri Krisztina, Nádas Eszter, Nagy Zsófia, Peternák Anna, Peternák Zsigmond, Szigeti Máté, Tillmann Hanna

https://herminacsoport.hu/

Tárlatvezetést tart a Hermina Alkotócsoport
2021. június 1-jén 18:00-tól az Artus-Kapcsolótérben.

A részvétel ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a kapcsoloter.artusstudio@gmail.com e-mail címen,
és csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat tudunk fogadni.


Mi lesz ebből… Előtérben a játszótér kisvonattal, hangzó kamerával, fertőtlenítővel. Középtérben egy ketrec, valamit kapcsolni vagy piszkálni lehet majd benne – ha lesz, aki megépítse. Csatatér vagy harctér dühöngésre elkülönítve (sintér, lőtér, pipitér?). Önreflexív képek a térről fotogram formában. Valahol a látótérben egy nagy textil, groteszk figurákkal – reméljük, nem takar ki semmit. Egy ettől eltérő jellegű vetítés, térhatású, légies – az ablaknyitogatós videóinstalláció, még nem állítottuk ki korábban. Tértágítás vállalhatatlanul szűk terekben, labirintusra felfűzve, szigszalaggal jelölve. Kovamoszatok a légüres térben. Fentről belógatva a terem búrája. Képzelt terek a falakon, feketénél feketébb festmények és rikítóan tarkák vegyesen – térlátók előnyben. Egy-két érthetetlen videó. Képlékeny formában létező, megfoghatatlan művek, melyekről most még nem sejtjük, hogy eszik-e vagy isszák, de eredetiségükhöz nem fér kétség. Nagy eséllyel az egész úgyis elmarad.

A kiállításon a kortárs magyar képzőművészekből és zeneszerzőkből álló Hermina Alkotócsoport munkái az ismert műfaji keretekből kilépve a zene és a vizualitás összefüggéseire világítanak rá, közös játékra hívva a látogatókat.

A kiállítás előzetes bejelentkezéssel megtekinthető: 2021. május 7.– 2021. június 8.

Online megnyitó:
2021. május 6., csütörtök, 19.00 óra

Artus elérhetőségei:
Email: artus.studio@gmail.com
Telefon: +3670 330 0708

Átlátszó Hang: https://atlatszohang.hu/…/hermina-alkotocsoport…/