Kompánia Színház: Mi lesz belőled?

LÁZÁR ERVIN PROJEKT 2. EPIZÓD
2021. augusztus 31. és szeptember 1.
19.00
Artus Stúdió


Alkotók:
Hantos Násfa, Kemény Rozália, Lukács Máté, Mayer Zita, Mózes Zoltán, Takáts Fruzsina, w’Horváth
Tibor
Operatőr, tér: Lukács Máté
Tér alkotó munkatárs: Nyíri Julianna
Zeneszerző: Lukács László
Zenészek: Heppes Miklós, László Lilla, Szabó Balázs
Rendező: Lukács Mihály

Élőszereplős filminstalláció
Előadás-sorozatunk nem egy kész mű újra és újra és újra játszása, hanem egy folyton változó és gyarapodó, összefüggő film/zene/performansz-gyűjtemény. Az epizódok más-más helyszínen jöttek és jönnek létre, helyszínről helyszínre változnak és gazdagodnak, néhány momentumot megtartva, néhányat elhagyva az előző részekből. Egymáshoz lazán kapcsolódó jelenetek gazdag hálója születik így meg, egyre szélesedő és bővülő világ jön létre. Egy adatbázis (szevasz, Lev Manovich), mely az aktuális előadás algoritmusával szervezi az elemeket.


MI LESZ BELŐLED
Az egész projekt kiindulópontja és inspirálója LÁZÁR ERVIN novellái. Számunkra Lázár világa elidegeníthetetlenül pozitív, talán kicsit naiv, de nem tud eltekinteni a világ hibáitól, szomorúságától.
Ettől emberi és őszinte. Esendő és szeretetteli.
A második epizód a zseniális gyermekkor és nosztalgia témait vizsgálja. A nosztalgia hamis, rózsaszín világ. A rossz vagy nem elég jó emlékeket szükségszerűen mitikussá varázsoló lelki mechanizmus. A gyermekkor nosztalgiája saját történetünk feltöltése mágikus elemekkel. Félelem a jelentéktelenségtől.