Kimozdított tér


A MOME Építészeti Intézet hallgatóinak a kiállítása.
Megtekinthető: szeptember 24 – október 24.

(H-P 12:00-18:00h)

Hallgatók: 
Horváth Rebeka,  Füstös István,  Arany Anett,  Gadolla Máté,  Adham Shakaki,  Papp Nikolett Katalin,  Balázs Krisztina,  Kéri Julianna, Iqraa Nadeem,  Cseszlai Barnabás Gáspár,  Técsi Zita Mária,  Fekete Áron,  Fodor Zsófia

Tanárok: 
Baló Dániel László, Bene Tamás


Megnyitó: szeptember 24., 18.00, Artus Stúdió/ KAPCSOLÓTÉR
A kiállítást megnyitja: Takács Ákos


A KAPCSOLÓTÉR olyan egyéni vagy egymással együttműködő művészek számára kíván lehetőséget teremteni, akik helyspecifikusan, az adott térre is reflektálnak.

Neves alkotók meghívása mellett, inspiráló együttműködés indult el fiatal, pályakezdő művészekkel, többek közt a MOME Mesterképzésével is.

A MOME Építészeti Intézet egyik kurzusának célja, fő esszenciája, hogy a papíron lévő terveket „lehozzák a földre”, hogy az idea valamilyen módon megvalósuljon, anyaggá váljon, megszülessen. A folyamat, elvi állítások megfogalmazásával kezdődik, melyet a legapróbb részletekig megterveznek. 
Így kialakul egy alap gondolatiság, amelynek aztán meg kell születnie. A valóságba átültetés során viszont nem szabad elveszíteni ezt az eredeti gondolatiságot. Mi több, a megszületett gondolat, a megvalósítással erősebbé válik.

A felkérés egyik hívószava a “magasles”, mely egy új perspektíva megnyitását szimbolizálja: kimozdítani, újra gondolni, új nézőpontba helyezni egy adott teret, jelen esetében az Artus Stúdió vasbeton pillérvázas kiállítóterét, lépcsőházát és bejáratát. Ezek a makettek ma még tervek, melyek közül az ötletek inspirálóan hatnak a tér használati lehetőségeire, hogy idővel platformul szolgáljon a későbbi, képzőművészeti határokon átívelő és azokat összekötő kiállítások számára.

Így került 13 hallgató 5 térlátomása az Artus Stúdió – Kapcsolótér falai közé.