Műtermek

A stúdió műtermeiben folyó tevékenység húsz éve vette kezdetét. A kezdeti időszakban, illetve azt követően, nagyjából az eddig eltelt időszak feléig a felépítés, a struktúra kialakítása zajlott. A tagság szakmai-emberi vonatkozásban többnyire egymáshoz szorosan kötődő kollégákból szerveződött.
A tér és a struktúra megszerveződésével magától értetődően fejlődött annak az igénye, hogy a stúdió a tagság közvetlen szakmai-baráti köre mellett szélesebb körben kínáljon helyet mind alkotómunkára, mind művek bemutatására.
Ennek köszönhetően mára elmondható, hogy a stúdió és a galéria eddigi történetében jelentős számú és a legkülönbözőbb műfajokban tevékenykedő alkotó vett részt kisebb-nagyobb mértékben.
Mára a stúdió, lehet mondani, érett korába lépett. Bizonyos értelemben ereje teljében van. A kezdeti időszak családiassága helyett ma inkább egyfajta szakmai értelemben vett pragmatizmus és professzionalizmusra irányuló törekvés jellemzi a belső szellemi és strukturális mozgásokat. Igaz ez abban az értelemben is, ami a stúdió képzőművész szekciójának jelenlegi tagságát illeti.
Vannak, akik alapító tagként húsz éve dolgoznak itt, van, aki két vagy éppen fél éve. Műfajok tekintetében van festő, szobrász, festő-szobrász, festő – grafikus, építész, designer-keramikus.

A jelenlegi Artus Lakók tevékenységét, műveit sem stiláris, sem ideológiai meghatározások szerint nem lehet egy esztétikai elv, rendszer alapján rendezni és annak tükrében bemutatni. Nincs az a „kalap”, ami alól bántóan ki ne lógna vagy az egyik vagy a másik. Mégis a stúdióban dolgozók közössége egy működő alkotó közösség. Egymást elfogadják, egymásra figyelnek és adott esetben egymás munkáját segítik.

1. Műterem
Nádor Tibor
2. Műterem
Forrai Ferenc

3. Műterem
Sinkovics Ede

4. Műterem
Forrai Ferenc
5. Műterem
Andrási Edina
6. Műterem
Varga Virág
7. Műterem
Bálint Ádám


8. Műterem
Knyihár Bence

9. Műterem
Fischer Balázs
10. Műterem
Csató József
11. Műterem
Artus műhely
12. Műterem
Szlávik Barbara
Csekő Andrea
Kaszás Konrád

13. Műterem
Nagy Géza
14. Műterem
Rabóczky Judit