Kiállítótér


Az Artus kiállítótere 2001-től ezidáig az Artus Stúdió műtermeiben dolgozó képzőművészek (az Artus lakók) szakmai  segítségével, előbb Nádor Tibor majd Fischer Balázs irányításával és szervezésében működött, mely az összművészeti közösség magas ízlésének megfelelő, színvonalas kiállításokban nyilvánult meg.

ARTUS KAPCSOLÓTÉR

Az Artus kiállítótere 2019-ben nevében, vezetésében és koncepciójában is megújult.

A kiállítótér új neve: ARTUS KAPCSOLÓTÉR

Vezetői, kurátorai:

Csanádi Judit, az ARTUS KAPCSOLÓTÉR művészeti vezetője, valamint Nádor Tibor és Goda Gábor.

Koncepció

A kortárs művészetet műfajhatárok nélküli entitásként szemléljük. Olyan művészek munkáit kívánjuk bemutatni, akik a műfajhatárokat átlépik, szuverén alkotásukban saját útjukon haladnak, nem az aktuális trendet követik.

A lehető legtágabb körben kívánunk válogatni műveket, a klasszikus műfajú alkotásoktól kezdve a konceptuális, intermediális, tér- és hang-installációkig, performanszokig. Következetes, a környezet és a kor jelen-idejű problémáira érzékeny, a társadalmi kérdésekben elkötelezett, reflektáló és kísérletező művészek munkáinak kívánunk bemutatkozást biztosítani.

Elsősorban olyan egyéni vagy egymással együttműködő, együtt alkotó művészek és csoportok számára kívánunk lehetőséget teremteni, akik helyspecifikusan, az adott térre is reflektálnak.

Szándékunk, hogy a hagyományosan szemlélődő nézői attitüdre építő kiállítás megrendezések mellett helyet kapjanak az interaktív, performatív bemutatkozások és kísérletek is.

Neves alkotók meghívása mellett, inspiráló együttműködést kezdeményezünk fiatal, pályakezdő művészekkel, többek közt a MOME Mesterképzésével és a Képzőművészeti Egyetem Doktori iskolájával.

Korábbi kiállításaink