L1-est: Veres Flóra és Déri András

Veres Flóra: Sosem volt még ennyi se 
és 
Déri András: Mysterium Cosmographicum

2019. október 8. 
20.00
Artus Stúdió

Jegyvásárlás


Veres Flóra: Sosem voltam még ennyi se

Összegzés és jövőbetekintés. Vég- és kezdőpont, de leginkább fordulópont. Jön, de tervezhetetlen. Tovább kell menni, pedig kilátástalan. Tanáccsal tele a padlás. Bölcsek mindig csak utólag lehetünk. Honnan tudjuk, hogy túl vagyunk rajta? Mikor történt meg? Mi vagy ki a kiút?

A húszas évek végén jelentkező krízisidőszakot a pszichológia „third-life crisis”-nak nevezi. A múlt értékelése, a jelen elfogadása, a jövő bizonytalanságának érzése kérdések tömkelegét idézi elő, az értékrend megingását, megkérdőjelezését hozza magával. Harmóniából kibillenés, krízishelyzet, fordulópont, szétesés, újrarendeződés.

Szereposztás/stáb
Rendező/koreográfus: Veres Flóra
Előadók, alkotók: Veres Flóra, Szűcs Dóra Ida, Rubik Ernő Zoltán
Zeneszerző: Rubik Ernő Zoltán
Mentor: Goda Gábor
Fény: Rimóczi Balázs
Külső szem: Inhof Kornél
Videó: Tóth Mátyás
Fotó: Kovács István
Köszönet: Inhof Kornél, Ladjánszki Márta, Barna Nóra, Szirtes Krisztina

Trailer: 


Déri András: Mysterium Cosmographicum

A négy őselem témája egy kimeríthetetlen világot nyitott meg számára, ahol most az univerzum mikro-makro dimenziói, tudatos és tudattalan síkjai között keresi az összefüggéseket, ami alatt a tánc mint rituálé, szakrális közösségi esemény kezdte el érdekelni. A tánc, mint ősi spirituális eszköz lehetőséget nyújt a kapcsolatteremtésre egymással, magunkkal, a múlttal, jelennel és jövővel. Egy kereső ember törekszik harmóniába kerülni önmagával, a bennünk lévő és bennünket körülvevő végtelen dinamikák káoszában megteremteni a kozmoszt.

Déri András az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának támogatásával folytatja azt a kutatást, amit 2015-ben Szatmári György experimentális zenésszel az Orkesztika Alapítvány Mozdulat 100+ rezidens programja keretében bemutatott „Elemek” produkciójával megkezdett. Az alkotó-munkába Varga Zsolt szaxofonost hívta még meg.

Szereposztás/stáb

Koncepció/koreográfia/tánc: Déri András
Zeneszerző/előadó: Szatmári György, Varga Zsolt
Mentor: Ladjánszki Márta
Fény: Pete Orsolya / Rimóczi Balázs
Produkciós munkatárs: L1 Egyesület

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=WlTvAmfTlT4