山东省艺术研究院: A változás árnyalatai

2019. október 29.
20.00
Artus Stúdió

Jegyvásárlás


山东省艺术研究院 Shandong Képzőművészeti Akadémia táncelőadása

A változás árnyalatai című előadást a Yin és Yang és az Öt elem koncepciója inspirálta, ahogy az a Zhouyi (A Változások Könyve) műben szerepel. A darab a ‘harmónia’ ideáját kísérli körüljárni és megvizsgálni. Az előadás a Változások könyvében szereplő ‘Ég és Ember egyesül’ gondolatra reflektál, az ember törekvésére hogy elérje a harmónia állapotát. A Yin és Yang világában, a nyolc Trigramhoz tartozó öt elem olyan, mint egy billentyűzet, amelyen különféle izgalmas dallamok csendülnek fel, mindegyik más – más színezettel, és hangulattal.


Dui Er egyedül van a világban.

Egy sötét, rendezetlen világ ez, színek és fény nélkül, tele fekete fehér zajjal és bizonytalansággal.

Egészen addig, amíg találkozik az öt elemmel. Ők képviselik a világ színeit, a természet évszakait, az élet szivárványát. A Yin és Yang terében, különböző színek keverednek, változnak, feloldódnak másokban és folyamatosan átalakulnak…

Dui Er a hegyek és folyók felett repül álmaiban, és megosztja az érzelmeit a virágokkal, vagy vallomást tesz az esőnek.  

Dui Er többé nem mozdulatlan. Elkezdi megérinteni és felfedezni a világot. Más emberek követik, és vele együtt megfigyelik a világegyetemet. És harcolnak.

Ég és Föld, mint Én, Én, mint Ég és Föld, egy tökéletes szabad világ. A tárgyak és szívek összeköttetésben állnak az Ég és Föld szellemével, közöttük úszkálva, és érzékelve a láthatatlan és örök szépséget.

Erős, egészséges és új. Minden gyönyörrel és szépséggel teli. A harmónia áramló. A természet szépsége ez. Az egyszerűség szépsége ez.
Amilyen az utazó, olyan az út is.


山东省艺术研究院 Shandong Képzőművészeti Akadémia

Shandong Képzőművészeti Akadémiát 1954-ben alapították. Eredetileg, mint Shandong Opera Kutatási Központot. Később, 1985 októberében, átalakult Shandong Provinciális Művészeti Intézetté. 2015 November 11-én pedig a Provinciális Hatóságok által a Shandong Képzőművészeti Akadémia hivatalosan átminősült kulturális intézményből tudományos kutatási intézménnyé.

Shandong Képzőművészeti Akadémia alapvető irányultsága a “magasztos célok, innovatív fejlődés, tudományos struktúra, és erős tehetségek” eszméje, figyelembe véve az aktuális, valós szükségleteket, közösségi szolgáltatóházakban való tevékenységét, támogatva a tudományos kutatást és innovációs lehetőségeket, elősegítve a művészeti alkotást, valamint szélesítve az egyes művészeti ágak palettáját. Jelenleg 10 különálló művészeti kutató intézménnyel, és 4 funkcionális tanszékkel rendelkezik. A Shandong provincia legkomplexebb és legnívósabb művészetet kutató intézménye.