Phase shift

A csoportos kiállítás az Artus Stúdió és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának együttműködési projektje.

Megnyitó: november 5., 19.00, Artus Stúdió/ KAPCSOLÓTÉR


Kiállítók:
Czene Márta (HU), Dobó Bianka (HU), Pallavi Majumder (IN), Zékány Dia (HU), Cecília Bandeira (BR), Nguyen Thi Thanh Tra (VN), Volkan Mengi (TR)


Marton Éva beszélgetett a Bézs Rádióban Csanádi Judit a kiállítás kurátorával, Czene Márta és Zékány Dia képzőművészekkel.
Az interjút itt hallgathatjátok meg!


A fáziseltolódás (Phase shift) alapfogalom az elektronikában, a jelek, jelalakok és a kommunikáció leírásában általánosan használatos. Két periodikus jel egymáshoz képesti időbeli eltolódására utal. Periodikus jelek mindenhol előfordulnak, mint ahogy a fáziseltolódás fogalomnak is számos köznyelvi jelentése van.

A kiállítás az Artus épületének történetéhez, annak régi gyár szerepéhez kapcsolódik.

A résztvevőket elsősorban a terek használatának változása ragadta meg, a funkcióváltások története, jelentése, és a folyamat lenyomatai.

A kiállítók mind különböző szempontból vizsgálják a teret, a munkavégzést, illetve az ehhez lazán kapcsolódó meglátásaikat.

Az első, nagyobb teremben lévő alkotók: Czene Márta (HU), Dobó Bianka (HU), Pallavi Majumder (IN), és Zékány Dia (HU) a művészi és nem művészi munkavégzés sajátosságaira és különbségeire kérdeznek rá, melyhez az artus terének sajátos nézőponton keresztüli megjelenítését használják kiindulópontul.

A második, kisebb teremben Cecília Bandeira (BR), Nguyen Thi Thanh Tra (VN), Volkan Mengi (TR) egy közös videó installációt készítenek, melyben a környéken lakók és az intézményhez kötődő személyek interjúin keresztül az Artus tereinek történetére és funkciójuk alakulására reflektálnak.