Zene 2×47 húron

Razvaljajeva Anasztázia és
Goda Sára hárfás kamaraestje

2020. augusztus 29.
20.00
Artus Stúdió
A műsorban Henriette Renié, Ottorino Respighi, J. S. Bach, Claude Debussy, Bernard Andrès és Bartosz Kowalski kamaraművei, valamint néhány szóló hárfadarab hangzik el Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára előadásában.
Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia

Goda Sára 2014-ben végzett a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumban, majd a Zeneakadémián folytatta tanulmányait Vigh Andrea és Razvaljajeva Anasztázia növendékeként. 2016-ban Köztársasági és Bank of China ösztöndíjat nyert, valamint Erasmus ösztöndíjjal a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumban Jana Bouškova osztályában fejlesztette tovább tudását. 2018-ban szintén Erasmus ösztöndíjjal a berlini Hanns Eisler Hochschule für Musik hallgatójaként tanult Maria Graf professzornál. 2017-ben kitüntetéses Bachelor diplomát, 2019-ben Művész Master diplomát szerzett a Zeneakadémián. Sára rendszeres fellépője a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválnak. 2011 és 2017 között több zenekarral és társulattal – a Budapesti Vonósokkal, a Prágai Filharmónikusokkal, a Solti Kamarazenekarral, az Artus Kortárs Társulattal és a Krétakör Társulattal – is alkalma nyílt dolgozni. Részt vett Jana Bouškova, Imogen Barford, Maria Graf, Marie-Pierre Langlamet, Patrizia Tassini, Alexander Boldachev és Oscar Rodriguez do Campo mesterkurzusain.

Razvaljajeva Anasztázia Junior Prima díjas hárfaművész Oroszországban született, és 1993 óta él Magyarországon. Hétévesen kezdett el hárfázni,
első tanára édesanyja, Gorbunova Natalia volt. 2011-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Számos nemzetközi mesterkurzuson vett részt és versenyen szerzett kiváló eredményeket. Rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Széleskörű repertoárja a barokk zenétől a kortárs zenéig terjed. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott, 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. 2019-ben a Zeneakadémia Doktori Iskolájában doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta. Jelenleg a Zeneakadémia tanára.

Fogadjátok szeretettel tőlünk ezt a kivételes koncertmeghívást egy nyárbúcsúztató és egyben évadkezdő ajándékként, melyre ilyen formán díjmentes belépést biztosítunk.